Veel gestelde vragen

Is er een minimale leeftijd?

Wij hanteren gene minimale leeftijd, een passagier moet gezien de veiligheidsoverwegingen langer zijn dan 1 meter 40. Is de deelnemer jonger dan 12 jaar dan mogen ze enkel meevaren onder begeleiding van een
volwassenen.

Wordt er bij slecht weer gevaren?

Wij als specialist op het gebied van Rib varen houden uiteraard iedere dag nauwlettend het weerbeeld en de golf hoogte in de gaten. Veiligheid staat bij ons voorop! Bij beperkte regenval of normale windsnelheden gaat het Rib varen gewoon door. Wij voorzien onze deelnemers bij regenval of koudere dagen altijd van zeilpakken en waar nodig van brillen zodat het Rib varen een activiteit blijft waar nog lang over wordt nagesproken! (uiteraard zit dit in de prijs inbegrepen)

Mocht de weersituatie zo heftig zijn (denkend aan code oranje of code rood) dan bestaat de mogelijkheid dat wij het Rib varen moeten annuleren. De beslissing hierover zal altijd uiterlijk 24 uur van te voren door de schipper worden gemaakt. De beslissing om het Rib varen op grond van weersomstandigheden te annuleren ligt ten aller tijde bij de schipper.

Welke dagen van de week wordt er gevaren?

In de maanden april t/m oktober zijn wij 7 dagen per week beschikbaar. Vraag onze beschikbaarheid aan door ons contactformulier in te vullen en geef je voorkeurs dag en tijdstip aan. Wij geven je dezelfde dag nog bericht terug. Let op: Wij varen alleen bij daglicht.

Zijn er gevaren gebonden aan het Rib varen?

Tijdens het Rib varen wordt je uiteraard voorzien van een professionele veiligheidsinstructie, krijgt iedere deelnemer een gekeurde reddingsvest en wordt de Rib boot enkel en alleen gevaren door een daarvoor opgeleide schipper. Wij verwachten van onze deelnemers dat iedereen fit en gezond is, beschikt over een zwemdiploma en uiteraard niet onder invloed is van drank en/of verdovende middelen.

Wanneer er spierverslappers of andere medicatie gebruikt wordt dient dit altijd van te voren kenbaar gemaakt te worden bij de schipper. Mocht je verder zwanger zijn, of lichamelijke klachten hebben denkend aan de nek, rug, knieën of hart dan kunnen wij je helaas niet laten meevaren. Wanneer dit bij ons niet bekend wordt gemaakt /de deelnemer dit verzwijgt en deelneemt aan het Rib varen dan zijn wij hiervoor niet aansprakelijk te stellen en zal dit dus geheel op eigen risico zijn.

Kun je nat worden?

Uiteraard kunnen wij je niet verzekeren dat je geheel droog blijft tijdens het Rib varen, de Rib zal namelijk met hoge snelheid over het water en over de golven varen. Iets wat de beleving van het Rib varen juist een extra boost geeft. Wij raden je dan ook aan om deel te nemen in kleding dat tegen een stootje kan en nat mag worden (inclusief schoenen). Neem tevens altijd een extra setje kleding mee naar de kust voor naderhand zodat je heerlijk aan het strand bij één van onze horecapartners kunt bijkomen en
het zout uit je mond kunt spoelen onder het genot van een hapje, een drankje en de hilariteit van de beleving achteraf!

Wij hebben uiteraard voor bepaalde weersomstandigheden professionele zeilpakken voor onze deelnemers beschikbaar.